KSÜ 2021-2022 Akademik Yılı Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Stajları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi  2021-2022 Akademik Yılı Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Stajları Değerlendirme Toplantısı Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın katılımlarıyla Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Değerlendirme toplantısına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak, Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, bölüm başkanları, akademisyenler ve 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Döneminde Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Stajlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin amaç ve kapsamına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

2021-2022 Akademik Yılı Bahar Döneminde 62 öğrencinin Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Stajlarını başarıyla tamamlarken, birçok öğrencinin staj yaptıkları firmalarda iş başı yaptığını söyledi.

İntörn mühendislik uygulamasının öğrenciye tecrübe kazandırdığını ve kariyer olanakları sunduğunu belirten Dekan Ünsal, uygulamanın kapsamını genişletmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından farklı bölümlerden öğrenciler intörn mühendislik deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Tekstil Mühendisliğinden Eda Korkmaz, Makine Mühendisliğinden Mehmet Ali Ahmet Okay, Bilgisayar Mühendisliğinden Özlem Arıkmert, Elektrik-Elektrik Mühendisliğinden Pelin Uğur ve İnşaat Mühendisliğinden Fırat Atan intörn mühendislik deneyimlerini paylaşarak, uygulamanın genişletilmesine ilişkin önerilerini sundular.

 

KSÜ Rektörü Can, İntörn Mühendislik Uygulamasına İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, toplantının son bölümünde 2019 yılından itibaren başarılı bir şekilde yürütülen Uygulamalı Mühendislik Eğitimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren uygulamalı eğitime önem vererek bu konuda düzenlemeler yaptık. Hocalarımız, öğrencilerimiz ve firmalardan aldığımız geri dönüşler doğru bir yolda olduğumuzun göstergesi, önümüzdeki dönemlerde Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin kapasitesini genişleteceğiz.” diyen Rektör Can, öğrencilerin iş olanaklarını artırmak için yıl boyunca kariyer günleri düzenlediklerini, teori ve pratiği bir arada sunan eğitim anlayışıyla sektörün beklentileri ve çağın gereksinimleri doğrultusunda öğrencileri iş hayatına hazırladıklarını söyledi.

Öğrencilere eğitim dönemlerini verimli bir şekilde tamamlamaları tavsiyesinde bulunan Rektör Can, “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi sürecinde elde ettiğiniz kazanımlar meslek yaşamınızda sizlere önemli avantajlar sağlayacak. Mezun olduktan sonrada sizler KSÜ ailesinin parçası olacaksınız, üniversitenizle ve hocalarınızla irtibatınızı koparmayın. Öğrenmenin sınırı yok. Öğrenmeye, alanınızla ilgili yeni gelişmeleri ve yeni teknolojileri takip etmeye devam edin. Hayat boyu öğrenme süreçlerinin içinde yer alın.” dedi.

Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin başarıyla yürütülmesinde emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür eden Rektör Can, stajlarını başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencilere kariyer yaşamlarında başarılar diledi.